Hoe het begon..

De geschiedenis van wijnmakerij Viberti Giovanni begint wanneer Cavalier Antonio Viberti de Locanda del Buon Padre koopt. Het was 1923 toen Antonio begon met het produceren van wijn voor de gasten van zijn café. In die tijd waren Dolcetto, Barbera en Nebbiolo de 3 druiven die hiervoor werden gebruikt. In 1967 zette de tweede zoon Giovanni, bijgestaan door zijn vrouw Maria, zijn eerste stappen in het bedrijf. Maria’s aanwezigheid wordt fundamenteel voor het bedrijf en het café. Als keukenvrouw die direct betrokken is bij de bereiding van gerechten, draagt ze met haar werk en haar menselijke waarde bij aan de groei van de wijnmakerij, de wijnen en de familie.

Hoe het groeide..

In de jaren 70 groeit het bedrijf, dankzij de nieuwe ruimtes waar de eerste fermentaties beginnen in grote tanks. Aan het einde van de jaren 80 begon de eerste microvinifiering van de individuele wijngaarden in temperatuur gecontroleerde stalen tanks en de verkoop, eerst uitsluitend lokaal, begon zich uit te breiden in Europese landen. De jaren 90 markeerden het begin van de export naar de groeiende Amerikaanse markt.

Hoe het nu is..

Vandaag de dag zet het wijnhuis Viberti Giovanni zijn geschiedenis voort met de derde generatie, die Claudio, de jongste zoon, direct betrokken ziet bij de wijnbereiding en managementactiviteiten. Gesterkt door zijn verleden kan het vandaag rekenen op een productie van 120.000 flessen per jaar. Het jonge en gemotiveerde personeel en de ambitie om nieuwe doelen te bereiken versterkt dit nog eens.