Wij zijn geselecteerd om mee te doen aan de verkiezing ‘Wine Bar of the Year 2023’! Ruim 150 wijnbars strijden met elkaar om deze eretitel te bemachtigen. De competitie is 13 november gestart met een publieksronde waarin wijnbarfans een stem kunnen uitbrengen op hun favoriete wijnbar. In de afgelopen jaren stemden meer dan 12.000 mensen op hun favoriete wijnbar.

Uit de 25 wijnbars met de meeste stemmen, kiest een vakjury 15 wijnbars die doorgaan naar de volgende ronde. Deze 15 wijnbars worden in december onaangekondigd bezocht, waarna de jury tijdens een mystery visit de top 15 wijnbars beoordeelde op sfeer, wijnkaart en service. De winnaar van de Wine Bar of the Year verkiezing wordt begin januari bekend gemaakt.

Stemmen op wijnbar OAK kan tot 3 december via wine-bars.nl. Wij staan helemaal onderaan vermeld (even flink naar beneden scrollen) maar dat zegt natuurlijk niets over onze positie in deze wedstrijd. Laten we de krachten bundelen en zorgen dat wijnbar OAK bij die 25 wijnbars hoort, zodat we kans maken op de winst. We zouden het helemaal te gek vinden als je url met je netwerk wilt delen, zodat we zo veel mogelijk stemmen behalen.

Over de verkiezing Wine Bar of the Year
Het is inmiddels alweer de 8e keer dat de verkiezing Wine Bar of the Year wordt georganiseerd. De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door Wines of South Africa (WoSA), een non-profit organisatie die de export van alle Zuid-Afrikaanse wijn naar belangrijke internationale markten promoot. Naast het hoofdkantoor in Stellenbosch, Zuid-Afrika heeft WoSA ook kantoren in Johannesburg, Engeland, Canada, USA, Zweden, China, Duitsland en Nederland.

Op www.wine-bars.nl vind je de leukste wine bars in Nederland. Door middel van de search functie zie je snel waar je een wine bar kunt vinden. In de afgelopen jaren is het aantal wine bars flink gestegen en de verwachting is dan ook dat deze trend nog een tijdje zal doorzetten. Momenteel staan er meer dan 160 wine bars op de website. Door middel van de jaarlijkse wine bar verkiezing wordt aandacht gevraagd voor deze almaar groeiende horecasector.