Extra informatie
Druivensoort | Chardonnay, Merseguera |
---|---|
Jaar | 2019 |
Kleur | Wit |
Land | Spanje |
Wijnregio | Valencia |
Wijnhuis | De Moya |
€14,95
Beide druiven De Moya Diego komen van hooggelegen kalkrijke bodem. De combinatie van de inheemse mersequera samen met de chardonnay levert een interessant en verfijnd glas wijn op. Chardonnay van deze bodem geeft hem extra elegantie mee. De wijn heeft een eerste indruk van mondvullende smaken als abrikoos, toast en hazelnoten. De afdronk is fris en citrus-achtig en geeft opnieuw smaken van toast en noten. Kort gezegd: aangename lengte, mooie balans en gewoon veel te ontdekken in deze wijn. Drink de wijn bij stevige vissoorten als tonijn of zwaardvis of bij een lekker geroosterd kippetje.
De Moya is een familiebedrijf dat werd opgericht door Yves en Sophie Laurijssens. De familie komt oorspronkelijk uit België en staat daar bekend om haar expertise op het gebied van succesvolle “turnarounds”: verlieslijdende bedrijven weer winstgevend te maken. Out-of-the-box-denken is daarbij onontbeerlijk. En dat, samen met hun bourgondische instelling, is nu precies wat de familie er uiteindelijk toe gebracht heeft om in het landschap rond Valencia een wijnbedrijf te starten en daar wijnen te gaan maken van lokale druiven. Bobal en monastrell voor rood en merseguera voor wit.
Met De Moya willen Yves en Sophie wijnen maken die de tradities van de streek en daarnaast efficiency en moderne vinificatietechnieken in zich verenigen. Het terroir van de oude wijngaarden geeft complexe en spannende wijnen die food friendly zijn en bovendien ook nog eens zeer betaalbaar.
Uitverkocht
Druivensoort | Chardonnay, Merseguera |
---|---|
Jaar | 2019 |
Kleur | Wit |
Land | Spanje |
Wijnregio | Valencia |
Wijnhuis | De Moya |