Robijnrood van kleur, krachtige maar fijne aroma’s van aardbeienjam en peper. In de smaak ook florale tonen, kruidig en fraaie, rijpe tannines. Een wijn die verwarmt als een haardvuur. De druiven voor deze Gigondas worden met de handen geoogst en traditioneel gevinifieerd waarna de wijn deels 12 tot 16 maanden op eiken vaten rijpt alvorens te worden gebotteld.
Aan de voet van de Dentelles de Montmirail, een brokkelig gebergte, ligt het stokoude dorp Gigondas. Bijna 20 jaar lang heeft deze gemeente deel uit gemaakt van de Côtes du Rhône-Villages, maar in 1971 ontving het dorp zijn eigen appellation contrôlée. De druivenstok doet het hier uitstekend, andere gewassen kunnen hier nauwelijks gedijen; daarvoor is de bodem te arm. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten!
Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.