Karmozijnrood van kleur, in de neus zwarte bessen en pruimen gevolgd door gebrande koffie en kaneel, kersen en morellen. In de mond worden deze impressies nog eens bevestigd en ondersteund door een fraaie kruidigheid (zoethout) en rijpe tannines. De zorgvuldig geselecteerde druiven worden op traditionele wijze gevinifieerd waarbij de gisting 3 weken duurt bij een hoge temperatuur om een optimale extractie van kleur en tannine te waarborgen. Na een rijping van 12 tot 15 maanden vindt de botteling plaats.
De geschiedenis van Châteauneuf-du-Pape is verweven met religie en gedrenkt in wijn. Het gelijknamige dorp ligt tegen een heuvel, met daarop de resten van een enorm 14e eeuws kasteel dat gebouwd werd als pauselijke residentie. De meest karakteristieke grondsoort is rossige aarde bedekt met klei en een dikke laag grote, ronde keien. Overdag absorberen de keien de zonnewarmte die ‘s nachts weer wordt afgegeven om behulpzaam te zijn bij het rijpingsproces van de druiven.
Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk’s meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd en wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten!
Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.