Barón de Ley Finca Monasterio
Rioja, Spanje
KLIMAAT & TERROIR
Het klimaat is gematigd, met zowel invloeden van de Atlantische
Oceaan als de Middellandse Zee.
VINIFICATIE
De handmatig geoogste druiven vergisten in speciaal ontworpen
vaten. De rijping van 18 maanden vindt plaats in Amerikaanse en
Franse eiken vaten van verschillende toasting. Dan wordt de
uiteindelijke wijn samengesteld uit de diverse cuvées.
DRUIVEN
tempranillo (80%), cabernet sauvignon, garnacha, graciano, mazuelo
ALCOHOL PERCENTAGE
14,50%
GEUR & SMAAK
De intens donker paarse kleur van de wijn voorspelt z’n concentratie:
stevig, rijp, zwarte bessenfruit, koffietonen, zoethout, kruiderijen en
chocola.
SERVEERSUGGESTIE
Te serveren bij vlees en pikante harde kazen.
WEETJE
De eerste wijngaard van Barón de Ley werd in 1985 aangelegd naast
een oud Benedictijns klooster (monasterio).