OVER DE OAK LIMITED WIJNEN

OAK LIMITED WIJN

Het was al langere tijd een wens van Pieter Blaauwhof, eigenaar van wijnbar OAK, om een eigen label met wijn te hebben. Nu doe je dit niet zomaar. Op het moment dat er achter de schermen de beslissing genomen werd om een inzamelingsactie op te starten, ontstond het idee om de Limited OAK-wijnen aan de actie te koppelen, als dank voor mensen en bedrijven die de wijnbar financieel ondersteunen.

SCHOTT FT. OAK

De keuze voor het wijnhuis waarmee Pieter wilde samenwerken was snel gemaakt. Als fan van F.E. Schott uit het dorpje Wallhausen, in de Duitse wijnstreek Ahr, ging Pieter met wijnmaker Michiel in overleg. Er kwamen twee wijnen uit: een rode wijn gemaakt van 100% Dunkelfelder en draagt de naam Abraham. De witte wijn, gemaakt van 100% Grauburgunder, draagt de naam Dinah. Eindelijk waren de OAK Limited wijnen een feit!

RODE ABRAHAM

De rode Abraham is een ‘Chunky Dunkelfelder’. De druiven komen van 20 jaar oude wijnstokken die zorgen voor de intense smaken van bosfruit als zwarte bos, bramen, frambozen en aardbeien. De overheerlijke geuren en smaken van vanille, chocolade, kruiden en koffie komen van de 30 maanden rijping op nieuw Frans eikenhout. Dit maakt de wijn zeer krachtig, smaakvol en zo zacht als zijde. Deze Abraham is gemaakt om te bewaren. We raden aan om deze fles minimaal 5 – 10 jaar te laten liggen maar eerlijk gezegd is hij nu al overheerlijk.

WITTE DINAH

De witte Dinah is een ‘Funky Grauburgunder’ (ook bekend als de Italiaanse Pinot Grigio of de Franse Pinot Gris). Deze druiven komen van 35 jaar oude wijnstokken die zorgen voor een overheerlijke fruitmand met pitfruit als abrikozen, perzik en nectarines. De intense geuren en smaken van vanille, walnoot en witte chocolade komen van 12 maanden rijping op nieuw Frans eikenhout. Dit maakt de wijn heerlijk romig met milde zuren voor de balans. Deze Dinah is ook gemaakt om te bewaren. We raden aan om deze fles minimaal 3 – 5 jaar te laten liggen. Een wijn voor een speciale gelegenheid maar eigenlijk nu al zeer smakelijk.

WIL JE OOK EEN OAK LIMITED WIJN?

Abraham en Dinah zijn te bemachtigen via onze inzamelingsactie. Vanaf een donatie € 100,00 ontvang je er van elk één. Je kunt ook onze speciale wijnbox bemachtigen voor een donatie van € 300,00. Dan ontvang je 6 Limited OAK-wijnen en het speciale verhaal achter de wijnen.

Benieuwd naar het verhaal van Abraham en Dinah? Dat lees je hier.

BEDANKT!

Samen zorgen we ervoor dat Wijnbar OAK blijft bestaan en jouw plek blijft waar je terecht kunt om te borrelen met vrienden, familie of collega’s en waar we graag onze passie voor wijn met je delen.

Bedankt voor je steun!