het land van OAK indian summer wijnfair

9 T/M 12 SEPTEMBER 2021

Het Land van OAK

Indian Summer

De warme zomer is bijna voorbij, je bent een tintje bruiner en de koffers zijn weer uitgepakt. De vakantie zit er weer op. Maar wacht, daar houdt het niet op! Trek de zomer nog even door op het terras in Het Land van OAK. Je leest het goed, we hebben de lege flessen van de afgelopen editie nog maar net in de glasbak gedaan en verlangen nú alweer naar die te gekke ‘Het Land van OAK’-sfeer. Samen op ons terras aan een glas wijn terwijl je naar steengoede muziek luistert, een traktatie voor de smaakpapillen bij iedere hap die je neemt van de gerechtjes die voor je neus klaar worden gemaakt en heerlijk lang bijkletsen met je vrienden terwijl je luistert naar de lekkerste optredens van artiesten uit binnen-en buitenland. Maar vooral eindelijk dat samen zijn, wat hebben we dat gemist!

Daarom hebben we direct onze mouwen opgestroopt om voor jullie een te gekke september-editie neer te zetten; Het Land van OAK Indian Summer. Deze nazomer, van 9 t/m 12 september, kun je even uit de ‘echte wereld’ ontsnappen en je volledig verliezen in Wine, Food en Music. Het moet goed komen wat betreft de versoepelingen en dus gaan we weer voor een fantastische fysieke editie bij ons op het Gasthuisplein!

Ivm organisatorische redenen is het niet meer mogelijk om tickets om te ruilen.

Het Land van OAK Indian Summer
‘Beleef de ultieme, zwoele nazomer in Het Land van OAK’

TICKETS

De ticketprijs is €22,50 p.p. inclusief een proefglaasje bubbels en een amuse hapje van Bluefinger.

In Het Land van OAK heb je keuze uit meer dan 30 verschillende wijnen uit alle windstreken. Combineer de wijnen zelf met verschillende gerechtjes van de foodstands of laat je door onze wijnspecialisten adviseren. Maak jouw beleving compleet en verwen je smaakpapillen met een van onze (wijn)proeverijen, in samenwerking met onze wijnleveranciers en OAK’s Foodfriends. Het kan allemaal in Het Land van OAK!

Ivm organisatorische redenen is het niet meer mogelijk om tickets om te ruilen.

HET LAND VAN oak wijnfair zwolle

 Het Land van OAK Indian Summer begint over:

MUSIC

Do 9 september: Dj Sifra 19-21u & Dj Fendersoul 21-23u
Vrij 10 september: Dj Robin 19-21u & Dj The Wizzard 21-23u
Zat 11 september: Tom Jacks & Friends (overdag) Dj Donny Thé (Soulclap) 21-23u & Dj Red87 23-01u
Zon 12 september: Tom Jacks & Friends (overdag) Dj Leon Tanate 20-22u & Dj Rick 22-00u

En als het gezellig is gaan we gewoon wat langer door en blijft de wijnbar gewoon geopend tijdens de normale openingstijden.

DE PROEFTUIN

OVINO

Italië, Toscane

Ovino streeft ernaar wijnen te importeren gemaakt door mensen. Dat wil zeggen dat ze al hun wijnmakers persoonlijk willen kennen, het verhaal achter de wijn willen weten om deze zo goed mogelijk over te brengen naar hun klanten.

Voor Hugo van Ovino is Toscane op en top Italië: de prachtige heuvels, de kleine stadjes met smalle straatjes, vele hectares wijngaarden en de prachtige wijnen. In deze proeverij neemt hij je mee naar bekend én minder bekend Toscane. Jullie proeven aan de hand van bijzondere familieverhalen de prachtige wijnen van Toscane.

WIJNEN:

 • Il Colombaio Di Santachiara Vernaccia di San Gimignano

 • Casale Daviddi Rosso di Montepulciano 

 • Casale Daviddi Vino Nobile di Montepulciano 

 • San Fabiano Calcinaia Chianti Classico

 • Uccelliera Rosso Toscane IGT Rapace 

 • Uccelliera Brunello di Montalcino

OUD REUCHLIN & BOELEN

Argentinië | Wijnhuis Piedra Negra

“Wij geloven dat de toekomst van wijnconsumptie ligt in authenticiteit, kwaliteit, storytelling en responsible behavior.”

Nieuw in het assortiment van Oud Reuchlin & Boelen; wijnhuis Piedra Negra uit Argentinië. Maak tijdens deze wijnproeverij vast kennis met dit unieke wijnhuis en vind binnenkort een groot deel van dit wijnhuis in ons (online) assortiment.

WIJNEN:

 • Alta Collection Pinot Gris

 • Alta Collection Malbec

 • Gran Lurton Blanco  (Tokay/Viognier/Chardonnay/Sauv.blanc)

 • Gran Lurton Tinto (Cab.sauv / Malbec)

 • Piedra Negra Reserve Chardonnay

 • Piedra Negra Reserve Malbec

BAR SEC

Natuur- en Orange wijnen

Dé Natural en Authentic Wineshop in het centrum van Utrecht. Een wijnwinkel met alleen maar Natuur- en ‘Orange’ wijnen en bij aanwezig tijdens Het Land van OAK Indian Summer. Tijdens een inspiratietrip naar Utrecht ontdekten we deze te gekke stek en de leukste plannen om samen te werken zijn ontstaan.

Proef eens anders tijdens de inspirerende wijnproeverij van onze Utrechtse vrienden. En mocht het je bevallen dan hebben we goed nieuws; een deel van het assortiment komt ook bij ons op de kaart!

WIJNEN:

 • Tete Blanche

 • Unlitro

 • Sortie Pinot Grigio

 • Mani di Luna (Orange wine)

 • Binner salon des brains Riesling

 • Jean Foillard Morgon

De proeftuin, een verhoogd sprookjesachtig terras met overzicht over Het Land van OAK-terrein. Wijnspecialisten nemen jou mee op een wijnreis, en met een beetje geluk spreek je zelfs de wijnmaker! Elke dag is anders. Als je wilt kunt je dus elke dag nieuwe wijnen proeven.

De entree voor de proeftuin is €15,- per persoon (ook zonder Het Land van OAK ticket te boeken vanaf 10 personen)

KWAST WIJNKOPERS

Zuid – Afrika | Wijnhuis Simonsig

Kwast Wijnkopers is een 100% familiebedrijf en werkt bij voorkeur samen met wijnhuizen die al generaties lang door dezelfde familie geleid worden en die wijnen maken waarbij typiciteit, authenticiteit en drinkplezier centraal staan.

Onze vaste partner voor Het Land van OAK is ook tijdens deze Indian Summer-editie van de partij. Inmiddels is Jan voor velen al een bekend gezicht want hij schoof ook tijdens de livestream van Het Land van OAK On+ Offline aan tafel én was ook vorig jaar van de partij! Laat je inspireren en informeren over álles wat hij weet van wijn

WIJNEN:

 • Simonsig Kaapse Vonkel (bubbel)

 • Simonsig Rosé

 • Simonsig Chenin Blanc

 • Simonsig The Grapesmith Mediterraneo

 • Simonsig Frans Malan Reserve

 • Simonsig Tiara Pinotage

MARIA CASANOVAS

Cava proeverij

De wijnen van dit wijnhuis uit Spanje importeren wij zelf. Maria Casanovas heeft als doel om authentieke, originele, persoonlijke, unieke en innovatieve cava’s te maken, die de uitdrukking van het land vertegenwoordigen.

Meerdere malen heeft eigenaar Pieter dit wijnhuis bezocht en hieruit zijn warme banden ontstaan. Vandaar dat een eigen import van deze wijnen vanzelfsprekend was bij het openen van onze wijnbar. Dit mooie wijnhuis maakt onder andere wijnen voor sterrenrestaurant El Bulli (Spanje) en staat dus ook veelvuldig op onze kaart!

WIJNEN:

 • Maria Casanovas Brut de Brut

 • Maria Casanovas Glac

 • Maria Casanovas Glac Rosé

 • Maria Casanovas Gran Reserva

 • Maria Casanovas Gran Reserva Rosé

AD BIBENDUM

Spanje Wijnhuis Juan Gil 

‘Laat ons drinken’; de vrije vertaling van ad Bibendum. Maar niet om het even wát uiteraard. Gelukkig zijn er voorproevers bij Ad Bibendum met vaten ervaring die graag hun kennis met ons delen zodat jij de lekkerste wijnen kunt drinken. Want wijn staat nu eenmaal voor beleving, genot en plezier.

Juan Gil Bodegas Familiares bestaat uit een groep van kleine wijnhuizen verspreid over Spanje die zich sinds 2002 bij de familiegroep hebben gevoegd. Allemaal met een gemeenschappelijke noemer, produceren met verschillende inheemse druivensoorten, een verfijnd imago en een overslaanbare relatie tussen de kwaliteit en de prijs.

WIJNEN:

 • O Fillo da Condesa Albarino

 • Shaya ‘Habis’ Verdejo

 • Can Blau

 • Atteca Old Vines Garnacha

 • La Atalaya del Camino

 • Juan Gil Blue Label

 • Clio

OAK WINE & FOOD

Wijn/spijs proeverij (basiscursus wijn proeven)

Wij gaan er vanuit dat we jou niet veel meer over onszelf hoeven te vertellen. Maar mocht je ons nog niet goed kennen, bekijk gerust onze website en mail wanneer je vragen hebt!

Tijdens deze wijnproeverij krijg je in inzicht in de basistechnieken van het wijnproeven. Je leert van enkele druivenrassen de kleur, geur en smaak te onderscheiden en te benoemen.

MASTERCLASS

€20 p.p. per masterclass, lengte: ongeveer 75 min. Exacte locatie wordt binnenkort bekend gemaakt.

(ook te boeken zonder entreeticket)

BONBONNERIE BORREL 

Chocolade proeverij

Dé chocolaterie van Zwolle. Onlangs verhuist naar een prachtig pand in de Diezerstraat, centrum Zwolle. Patissiers met liefde voor het vak en oog voor duurzaamheid. Tijdens deze Chocolade proeverij laten de patissiers je allerlei lekkers proeven in combinatie met mooie frisse, zoete wijnen.

DATA & TIJDEN:

Zondag 12 september
16.00 – 17.15u

ik wil naar deze masterclass

Coronaproof

Wij zullen ons houden aan de RIVM-richtlijnen die t.z.t. worden gehanteerd.


Disclaimer

 1. In geval van annulering van het festival kan iedereen met een toegangsbewijs voor het festival dit ticket meenemen naar een volgende editie. Deze datum wordt door de organisatie vastgesteld. In het geval dat er geen alternatieve datum meer beschikbaar is, wordt het geld gerestitueerd of in overleg op een persoonlijk tegoed geboekt.
 2. Indien een bezoeker, om welke reden dan ook, geen gebruik maakt van een toegangsbewijs is dit voor eigen rekening. (ook corona gerelateerde klachten)
 3. Na het online afrekenen van je bestelling, ontvang je een bevestigingsmail met bijgevoegde E-ticket(s). Deze dien je uit te printen of op een mobiel mee te nemen.
 4. Bij slechtweer zal het festival door gaan en zullen we het festivalterrein zoveel mogelijk overdekken. Mochten er extreme weersomstandigheden ontstaan, dan zijn wij niet in staat om het gehele programma te verplaatsen.