Het Land van OAK

Er was eens een magische plek hier niet eens zo ver vandaan. Een prachtig stukje land waar je heerlijke wijnen kon drinken in combinatie met smaakvolle gerechtjes. Het land werd een jaar geleden ontdekt door een gepassioneerde Zwolsche wijnliefhebber en hij noemde het stukje land; Het Land van OAK. Het was een jaar waarin hij en zijn team hard werkten en die hoge pieken maar ook wat dalen kende. Tóch wilde de wijnliefhebber vieren dat Het Land van OAK één jaar bestond en daarom besloot hij al zijn wijnvrienden mee te nemen naar Het Land van OAK!

Kom genieten in dit sprookjesland!
Op 25, 26 en 27 september 2020 opent Het Land van OAK zijn poorten. Jij kunt als wijnliefhebber komen genieten van alle betoverende wijnen en magische gerechtjes die Het Land van OAK te bieden heeft. Je proeft niet alleen OAKs welbekende gerechtjes maar ook mag je komen proeven van het reusachtig grote aanbod van wijnen en gerechtjes van OAKs vrienden! Laten we vooral de gezellige sfeer die de muziek zal brengen niet vergeten. Als dát geen sprookjesachtig feest wordt……

25, 26 & 27 september
Gasthuisplein Zwolle
FOOD

Laat je verwennen door wat onze foodstands jou te bieden hebben. Deze chefs zorgen voor
alle hemelse wijn-spijs combinaties:

Dogtails
Jager & Boer
Sligro
The Bread Company
Bonbonnerie Borrel
Gooische Pikante
Hanz On Wheelz
           Den Duiyk Speciaalbier           

OAK Wine & Food

 

WINE

Om een nóg magischer tintje te geven aan Het Land van OAK hebben wij OAKs vrienden ingeschakeld. Samen trakteren wij jou op meer dan 60 verschillende wijnen van diverse wijnhuizen. Deze wijnleveranciers presenteren gezamenlijk het wijnaanbod: 

Kwast Wijnkopers
Oud Reuchlin & Boelen
Ovino
Brander Wines
                 Ad Bibendum

               OAKs eigen import

ENTERTAINMENT

    Vrijdag 25 september 2020 16.00-22.00 uur opening door TYPHOON – De Gouden Kater –          Dj Leon Tanate en Dj Formally  known as Prins

Zaterdag 26 september 2020 12.00-17.30 uur & 18.00-23.30 uur Nadien & Michael + Dj Fendersoul en Dj Soulclap

Zondag 27 september 2020 12.00-16.30 uur & 17.00-21.30 uur Astrid & Cedric – Dj Soulclap

 Het Land van OAK open zijn poorten over:

Masterclasses

Klik op + voor meer informatie over de masterclasses

Carramimbre

In deze masterclass presenteren wij jullie het wijnhuis Carramimbre. Dit Spaanse wijnhuis produceert wijnen uit twee verschillende regio’s namelijk Rueda en Ribera del Duero. In de Rueda worden alleen maar witte wijnen gemaakt en dit hoofdzakelijk van de Verdejo-druif. Ribera del Duero wordt gezien als één van de beste wijngebieden van Spanje en waar strenge kwaliteitseisen worden gehanteerd. Carramimbre komt speciaal voor jullie over vanuit Spanje en vertelt jullie graag meer over de wijnen.

Niepoort

Tijdens Het Land Van OAK presenteert Ovino het land van: Niepoort! Dirk is de 5e generatie in de van origine Nederlandse port-familie Niepoort. Vroeger alleen als zogeheten ‘’shippers’’ maar sinds de komst van Dirk is er veel gebeurd op Port-gebied maar ook de ‘’stille’’ wijnen uit de Douro en daarbuiten. Iets wat dertig jaar geleden nog niet eens bestond is nu al gebruikelijk. Daar heeft Dirk een groot aandeel in gehad. Deze wijnen gaan wij jullie laten proeven samen met andere wijnen van Niepoort uit Bairrada en Dão. Uiteraard staat er ook port op tafel!

Casa Rojo

Brander Wines zal voor jullie een tweetal masterclasses geven over het befaamde en karakteristieke wijnbedrijf Casa Rojo. Mogelijk is het jullie niet ontgaan want dat de huisstijl van de wijnbar aardig is aangepast aan Casa Rojo. Zo hangt het onmiskenbare etiket van “the Orange Republic” aan de wand boven de trap bij ons in de wijnbar. Het vakkundig personeel van Brander Wines weet álles van dit bedrijf en zijn wijnen af en vertelt jullie hier graag over.

Demo Sabreren

Napoleon was een groot liefhebber van Champagne en wát mooier om na een gewonnen veldslag zijn bubbels te openen met een sabel? Het is tot op de dag van vandaag een hele kunst. Daarom kan je bij aanschaf van een fles bubbels bij ons je eigen fles (na uitleg) sabreren. De demo is tijdens de gehele fair te regelen en wordt gegeven door onze wijnspecialisten.

Chocolade & Wijn

Op de zaterdag tijdens het evenement komt Bonbonnerie Borrel voor jullie een masterclass Chocolade doen. Onze Zwolse chocoladeleverancier laat jullie van alles proeven en vertelt met veel enthousiasme en passie over zijn product. En wist je dat chocolade ook nog eens heel goed met wijn gepaard kan gaan? Nee? Beleef het bij Het Land Van OAK.

Wild & Wijn

Jager & Boer neemt je mee in het verhaal van jacht, wildbraad en uiteraard de smaakbeleving van een vers en puur stukje wild van de grill.

Samen met wildslager Erik en BBQ-Goeroe Gerrie, doorlopen zij de stappen van een wild zwijn, hert of ree in zijn geheel tot het uiteindelijke hapje van de grill wat zij zullen uitdelen.

Wildslager Erik zal uitgebreid uitleg geven over de dieren zelf. Denk aan de herkomst van het dier, de leeftijd, wildbeheer maar ook aan de anatomie van het dier en de specifieke verschillen tussen wild en vee van stal. Hierbij zullen wij van OAK Wine & Food een bijpassende wijn serveren.

Taylor's Port

Altijd al meer willen weten over port? Dan is dít een uitgelezen kans om daar meer van te proeven! Hoe is port ontstaan en wat is het verschil tussen een Late Bottled Vintage en een Vintage port ? Onze portleverancier Kwast Wijnkopers vertelt jullie graag meer over Ruby en Tawny port.

L.A.S. Vino

L.A.S. Vino is een zeer exclusief wijnhuis in Australië. Het wijnhuis heeft met behulp van geluk (luck), kunst (art) en wetenschap (science) een absoluut verrukkelijke wijn (vino) gemaakt en hiermee nieuwe smaken ontdekt in de wijnwereld. Kom meer te weten over deze mooie wijn in deze masterclass!

Entreebewijs & Strippenkaart

Bij aankoop van een ticket voor Het Land van OAK krijg je van ons een gratis limited edition kristallen wijnglas, gevuld met onze lekkerste Cava en daar bovenop krijg je een bon/munt om het eerste proefglas wijn te kiezen bij één van de wijnbarren. 
 
Bij binnenkomst krijg je van ons een strippenkaart met 6 strippen, die vertegenwoordigen 6 wijn & spijs combinaties. Bij aankoop van één van deze wijn & spijs combinaties krijg je een stempel op je strippenkaart. Eén Wijn & Spijs combinatie is €5,-. Heb je de kaart vol, dan ontvang je een gratis fles Verdejo bij een volgend bezoek aan onze wijnbar, deze kun je bij een volgend bezoek bij ons bestellen in combinatie met de Borrelplank XL (dit kan 1x per persoon).
Door aanschaf van je entree ticket voor Het Land van OAK heb je je eerste stempel al verdiend, dus kun je hierna nog 5 heerlijke wijn & spijs combinaties bij onze foodstands aankopen.
 
Een ticket voor Het Land van OAK kost € 17,50 en wil je deelnemen aan een masterclass dan kost dit € 20,-
Je kan hier je tickets bestellen. Na het bestellen van de tickets kan je je masterclass reserveren!

 

Coronaproof

In verband met het coronavirus zijn deze sprookjesachtige dagen opgedeeld in verschillende shifts van maximaal 250 personen. Op deze wijze kunnen wij dit evenement op een veilige manier organiseren. De tijden van de shifts zijn:

Vrijdag 25 september
16.00-22.00 uur
Zaterdag 26 september
12.00-17.30 uur &
18.00-23.00 uur
Zondag 27 september
12.00-16.30 uur &
17.00-21.30 uur

Om aan alle corona-richtlijnen te voldoen treffen wij de volgende maatregelen:

Gebruik van vloerstickers voor de juiste routing

Bewegwijzering om onnodig lopen te voorkomen

Checkgesprek bij binnenkomst

Gasten worden geplaceerd door onze hosts

Er wordt extra bedienend personeel ingezet om onnodig lopen te voorkomen

Op tafel ligt een menukaart zodat gasten alvast hun bestelling kunnen uitzoeken

Er is een extra uitgang aanwezig

Wij plaatsen waar nodig schotten/kuchschermen

Wij plaatsen verschillende hygiëne-stations

Iedere gast heeft zijn/haar eigen glaswerk/plate

Er wordt (zoveel mogelijk) gebruik gemaakt van contactloos betalen

Wij dragen extra zorg voor de hygiëne van het personeel, servies, toiletten etc.


Disclaimer

  1. In geval van annulering van het festival kan iedereen met een toegangsbewijs voor het festival dit ticket meenemen naar een volgende editie. Deze datum wordt door de organisatie vastgesteld. In het geval dat er geen alternatieve datum meer beschikbaar is, wordt het geld gerestitueerd of in overleg op een persoonlijk tegoed geboekt.
  2. Indien een bezoeker, om welke reden dan ook, geen gebruik maakt van een toegangsbewijs is dit voor eigen rekening. (ook corona gerelateerde klachten)
  3. Na het online afrekenen van je bestelling, ontvang je een bevestigingsmail met bijgevoegde E-ticket(s). Deze dien je uit te printen of op een mobiel mee te nemen.
  4. Bij slechtweer zal het festival door gaan en zullen we het festivalterrein zoveel mogelijk overdekken. Mochten er extreme weersomstandigheden ontstaan, dan zijn wij niet in staat om het gehele programma te verplaatsen.