
Masterclasses
Klik op + voor meer informatie over de masterclasses
Carramimbre
In deze masterclass presenteren wij jullie het wijnhuis Carramimbre. Dit Spaanse wijnhuis produceert wijnen uit twee verschillende regio’s namelijk Rueda en Ribera del Duero. In de Rueda worden alleen maar witte wijnen gemaakt en dit hoofdzakelijk van de Verdejo-druif. Ribera del Duero wordt gezien als één van de beste wijngebieden van Spanje en waar strenge kwaliteitseisen worden gehanteerd. Carramimbre komt speciaal voor jullie over vanuit Spanje en vertelt jullie graag meer over de wijnen.
Niepoort
Tijdens Het Land Van OAK presenteert Ovino het land van: Niepoort! Dirk is de 5e generatie in de van origine Nederlandse port-familie Niepoort. Vroeger alleen als zogeheten ‘’shippers’’ maar sinds de komst van Dirk is er veel gebeurd op Port-gebied maar ook de ‘’stille’’ wijnen uit de Douro en daarbuiten. Iets wat dertig jaar geleden nog niet eens bestond is nu al gebruikelijk. Daar heeft Dirk een groot aandeel in gehad. Deze wijnen gaan wij jullie laten proeven samen met andere wijnen van Niepoort uit Bairrada en Dão. Uiteraard staat er ook port op tafel!
Casa Rojo
Brander Wines zal voor jullie een tweetal masterclasses geven over het befaamde en karakteristieke wijnbedrijf Casa Rojo. Mogelijk is het jullie niet ontgaan want dat de huisstijl van de wijnbar aardig is aangepast aan Casa Rojo. Zo hangt het onmiskenbare etiket van “the Orange Republic” aan de wand boven de trap bij ons in de wijnbar. Het vakkundig personeel van Brander Wines weet álles van dit bedrijf en zijn wijnen af en vertelt jullie hier graag over.
Demo Sabreren
Napoleon was een groot liefhebber van Champagne en wát mooier om na een gewonnen veldslag zijn bubbels te openen met een sabel? Het is tot op de dag van vandaag een hele kunst. Daarom kan je bij aanschaf van een fles bubbels bij ons je eigen fles (na uitleg) sabreren. De demo is tijdens de gehele fair te regelen en wordt gegeven door onze wijnspecialisten.
Chocolade & Wijn
Op de zaterdag tijdens het evenement komt Bonbonnerie Borrel voor jullie een masterclass Chocolade doen. Onze Zwolse chocoladeleverancier laat jullie van alles proeven en vertelt met veel enthousiasme en passie over zijn product. En wist je dat chocolade ook nog eens heel goed met wijn gepaard kan gaan? Nee? Beleef het bij Het Land Van OAK.
Wild & Wijn
Jager & Boer neemt je mee in het verhaal van jacht, wildbraad en uiteraard de smaakbeleving van een vers en puur stukje wild van de grill.
Samen met wildslager Erik en BBQ-Goeroe Gerrie, doorlopen zij de stappen van een wild zwijn, hert of ree in zijn geheel tot het uiteindelijke hapje van de grill wat zij zullen uitdelen.
Wildslager Erik zal uitgebreid uitleg geven over de dieren zelf. Denk aan de herkomst van het dier, de leeftijd, wildbeheer maar ook aan de anatomie van het dier en de specifieke verschillen tussen wild en vee van stal. Hierbij zullen wij van OAK Wine & Food een bijpassende wijn serveren.
Taylor's Port
Altijd al meer willen weten over port? Dan is dít een uitgelezen kans om daar meer van te proeven! Hoe is port ontstaan en wat is het verschil tussen een Late Bottled Vintage en een Vintage port ? Onze portleverancier Kwast Wijnkopers vertelt jullie graag meer over Ruby en Tawny port.
L.A.S. Vino
L.A.S. Vino is een zeer exclusief wijnhuis in Australië. Het wijnhuis heeft met behulp van geluk (luck), kunst (art) en wetenschap (science) een absoluut verrukkelijke wijn (vino) gemaakt en hiermee nieuwe smaken ontdekt in de wijnwereld. Kom meer te weten over deze mooie wijn in deze masterclass!