Ben je opzoek naar mooie wijnen voor in het clubhuis, de vereniging, als (relatie)geschenk of voor de wijnclub? Wellicht dat de wijnen van onderstaande wijnhuizen aansluiten bij jouw wensen. Wij importen de wijnen van deze huizen zelf dus wij bieden een mooie prijs.

Carramimbre

Bodegas Carramimbre ligt op het landgoed El Pingón in de provincie Valladolid en is opgericht in 1997 door een groep gezinnen met een lange geschiedenis in de wijngaarden in het Ribera del Duero-gebied. Binnen de wijnmakerij rijpen de Carramimbre -wijnen in vaten gemaakt van Frans en Amerikaans eiken om een smaak te smeden die zowel intens als uitgesproken is.

ONDERSCHEIDINGEN: dit wijnhuis kreeg uitstekende beoordelingen van de gidsen Peñin en Parker en vele vermeldingen in hun lijst met nationale en internationale onderscheidingen.

Maria Casanovas

Maria Casanovas is een klein Cava-huis dat inmiddels in handen is van de kinderen van de oprichtster (Maria Casanovas). Zij leggen zich toe op het maken van Cava van zeer hoogstaande kwaliteit en in principe altijd zonder noemenswaardige dosage. Een extreem pure, elegante en compleet droge Cava dus.

Maria Casanovas was de huiscava van één van ‘s werelds beste restaurant El Bulli. Daarnaast zijn ook de quotaties van Robert Parker samen met Jancis Robinson veelzeggend.

Mas Llunes

In het dorp Garriguella, in het midden van Emporda, vind je wijnmakerij Mas Llunes. Een wijnmakerij die is opgericht door de familie Roig en met een wijntraditie van 700 jaar.

De filosofie van dit familiewijnhuis is om zijn wijnen uitsluitend van de druiven uit eigen wijngaarden te maken. Dit wijnhuis werkt ecologisch en maakt zijn wijnen dus met respect voor het milieu en de menselijke gezondheid. Het resultaat hiervan is dat zij meerdere keren erkend zijn in nationale en internationale wedstrijden en wijngidsen.

Roig Parals

Iets boven Gerona in Spanje vind je het gebied Mollet de Peralada. Hier zijn Santi Roig en Mariona Parals sinds 2005 hun droom aan het verwezenlijken. Het is een project waarmee zij de erfenis van de overgrootvader van Santi voort konden zetten. Zij zorgen ervoor dat de 100-jaar oude wijnstokken nog steeds gebruikt worden en maken hiermee een mooie, biologische wijnen.

AWARD WINNER: Beste Catalaanse wijn van 900 inzendingen.

La Torre

La Torre, is rechtstreeks afgeleid van de klokkentoren van Torbiato di Adro aan wiens voeten de boerderij staat. Het landgoed werd in 1987 overgenomen door de familie Corsini; in feite is de kennis en passie voor deze prachtige boerderij, die zowel de kelder als het restaurant telt, dieper geworteld, 1969, vanaf het moment dat deze familie het bedrijf begon.

Het debuut van het bedrijf werd vooral gekenmerkt door de verkoop van de druiven en door een minimale wijnbereidingsactiviteit zonder bottelen. Sinds 2001 is besloten dat de kwaliteit van de producten een familiemerk moet verwerven en een nieuwe filosofie en waarde voor de Franciacorta DOCG moet voortbrengen onder het teken van elegantie, klasse en naleving van de disciplinaire maatregelen betreffende de Franciacorta-wijnen.

Inama

Soave Classico is het heuvelachtige en vulkanische gebied in Italië waar wijngaarden werden geplant in de Romeinse tijd. Het is zeer geschikt voor het ontwikkelen van witte wijnen vanwege zijn vulkanische bodem.

In de jaren ‘60 begon Giuseppe Inama, de oprichter van het landgoed, kleine percelen wijngaarden te kopen in het hart van de Soave Classico. Zijn idee was om alleen topkwaliteit wijngaarden van de oude wijnstok Garganega samen te stellen en er een wijn van te maken die de reputatie van Soave kon herstellen.

Genium Celler

Genium Celler is ontstaan in 2002 doordat 6 families, die al generaties lang in traditie van de wijnteelt wijn maken, samen zijn gekomen om deze kwaliteitswijn te maken. Zij gebruiken enkel druiven van eigen landgoed. In 2017 kreeg Genium Celler de erkenning als één van de beste 100 wijnhuizen in de wereld.

Wil je graag advies op maat of bespreek je jouw wensen graag persoonlijk? Kom bij ons langs of maak een afspraak met een van onze wijnspecialisten bij jou thuis of op kantoor. Stuur een mail naar: zakelijk@wijnbaroak.nl